NL EN SP
Geboren 30 juli 1945 te Castillo de Locubin in AndalusiŽ, Spanje. In 1969 kwam Pablo naar Rotterdam.
Hij kreeg daar zijn Kunstzinnige vorming aan de Academie voor Beeldende Kunsten, waar hij de opleiding 'Tekenen en Schilderen' volgde. Tijdens deze opleiding kreeg hij steeds meer belangstelling voor keramiek. En zo studeerde hij in 1976 af in Monumentale Vormgeving. Zijn techniek en veelzijdigheid waren grenzeloos. Stofuitdrukking beheerste hij vaak met simpele middelen en maakte van klei, materialen als textiel, papier, hout, blik, emaille, brons en marmer.
Pablo was meester in het weergeven van voorwerpen die men moet aanraken om te beseffen dat zij van gebakken klei zijn gemaakt.
De laatste jaren kregen zijn werken meer symbolische betekenis, versterkt door emotionele achtergronden. Vele thema's heeft hij gemaakt waarin ondermeer religie en politiek een belangrijke rol hebben gespeeld. Vaak herinneringen uit zijn Spaanse jeugd.
In 1980 vestigde Pablo zich in de Spanjaardstraat 41a in Rotterdam. Van daar uit heeft hij zijn werk uitgebouwd, en heeft Pablo internationale bekendheid verworven met exposities in vele landen, o.a. in Amerika, België, Duitsland, Engeland, Ierland, Italië, Nederland, Spanje en Zwitserland.
Pablo is op 23 september 1993 overleden.