NL EN SP


Pablo on Tour


Grote overzichtstentoonstelling in samenwerking met KunstaanZ Deventer

Verlengd t/m 27 aug 2017, (woensdag t/m zondag van 11-17 uur. Brink 16 Deventer)


Het Pablo Rueda Lara Museum is op uitnodiging van KunstaanZ Deventer tijdelijk met zijn expositie verhuisd naar een prachtig monumentaal pand aan Brink nr 16 in Deventer. U zult begrijpen dat we deze uitnodiging met beide handen hebben aangegrepen. We zijn vereerd met de blijk van waardering en erkenning voor Pablo’s werk.

Maanden aan voorbereiding en overleg zijn aan de expositie voorafgegaan. Het resultaat is dan ook buitengewoon; niet eerder zijn er zoveel kunstwerken gelijktijdig van Pablo geëxposeerd. Ruim 50 particuliere bezitters hebben wij bereid gevonden om aan deze expositie deel te nemen en hun kunstwerk hiervoor af te staan. In totaal worden er +/- 90 kunstwerken tentoongesteld.

Pablo was een kunstenaar met veel creativiteit en inventiviteit. De behoefte om een derde dimensie in zijn werk weer te geven heeft hij in zijn keramische werken gestalte gegeven. Hij vond niets mooier dan de toeschouwer op het verkeerde been te zetten. De door Pablo uitgewerkte thema’s zijn voor de keramische wereld vernieuwend geweest; soms confronterend, maar bovenal geraffineerd, zowel fantasierijk als alledaags, technisch vernuftig, wonderlijk, verbluffend. Hij bewandelde graag nieuwe wegen om zijn doel te bereiken en zich te los te maken van de keramische regels, hetgeen hem de uitspraak ontlokte: "Wat mij zo fascineert is de eigenschap dat klei kan veranderen in steen en zo duizenden jaren blijft bestaan".